Ηθική κατάπτωση

 

 

Το άρθρο έγραψε ο αγαπητός μου φίλος και μαθητής μου Σταμάτης Μούντριχας, οπτικός. Όπως συμβαίνει πάντα με όλα του τα άρθρα, είναι επίκαιρος στην πολιτική του αντίληψη, καίριος και μέσα στα πράγματα. Στην προκειμένη περίπτωση μέσα στα ελληνικά πράγματα.

Όπως πάντα, δεν άλλαξα ούτε ένα γράμμα.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ!!

Ξέρω ότι η οικονομική κρίση που μας βασανίζει, θα μας βασανίσει πολύ μέχρι να περάσει. Αυτό με κάνει να βλέπω με μισό μάτι, τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα και τους πολιτικούς που διαδραμάτισαν ρόλο για να την φτάσουν στην κατάντια της.
Ξέρω όμως ότι αργά και βασανιστικά θα περάσει.
Αυτό που δεν ξέρω αν περάσει ποτέ, είναι η ηθική κατάπτωση του λαού, η απαξίωση των αρχών και των αξιών που χαρακτήριζαν την φυλή και το Έθνος, η απεμπόληση των παραδόσεων και εν γένει της ιστορίας του, η νοοτροπία που έχει αποχτήσει, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την δημόσια ζωή.
Κι αυτός είναι ένας λόγος σοβαρός και συγχρόνως πολύ επικίνδυνος, να μην θέλω ούτε να δω, ούτε να ακούσω όλο αυτό το συνάφι, που καμαρώνει κιόλας για όσα έχει πετύχει.
Ένας λαός προσκυνημένος, σαν τους ηγέτες του, που στα επαγγέλματα-λειτουργήματα ΄΄ μιζάρετε΄΄ σαν τους ηγέτες του, που διαφθείρει και διαφθείρεται σαν τους ηγέτες του, που φιλάει κατουρημένες ποδιές αντί να διεκδικεί αυτό που δικαιούται, που μαϊμουδίζει ξένες ζωές και συνήθειες, που βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω απ΄όλα, αλλά που δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα ποιο είναι αυτό.
Ένας πνευματικός κόσμος είτε σε νιρβάνα είτε να ΄΄πουλάει πνεύμα΄΄ , γρανάζι στη μηχανή του συστήματος.
Ένα ιερατείο για το μαγαζάκι της εκκλησίας του, διεκδικεί με πάθος και με μίσος την εγκόσμια εξουσία και φυσικά το παγκάρι.
Μια νεολαία που ονειρεύεται να κάνει καριέρα στα οικονομικά κέντρα, στα κέντρα των αποφάσεων κι ας είναι αυτές οι αποφάσεις σε βάρος του λαού από τον οποίο προέρχεται.
Όλα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις δεκαετίες τώρα. Η διαπαιδαγώγηση του λαού, στηρίχθηκε στην κλεψιά, στην ρεμούλα, στην διαφθορά, στο ψέμα, στην υποκρισία και σε κάθε ταπεινό ένστικτο των κυβερνώντων.
Σκέφτομαι πως στην πραγματικότητα δεν αγαπούν, αλλά απλά καπηλεύονται την πατρίδα. Ή μήπως με την ένταξη τους στην λογική της παγκοσμιοποίησης δεν έχουν πατρίδα????

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s