Πρωτομαγιά

Το άρθρο έγραψε και ανέβασε στο φέις  μπουκ  ο φίλος και μαθητής μου από το Γυμνάσιο Αυλωναρίου, οπτικός, Σταμάτης Μούντριχας. Όπως συμβαίνει σχεδόν με όλα του τα κείμενα, βρίσκω και αυτό πολύ αληθινό και ρεαλιστικό και βέβαια πολύ καλά δεμένο ως προς την σύνθεση. Γι αυτό το ανεβάζω στο ιστολόγιό μου και αξίζει να διαβαστεί.
Οίκοθεν νοείται ότι δεν έκανα ουδεμία παρέμβαση στο κείμενο.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ!!

Πρωτομαγιά. Οι αριστεροί θα κάνουν αναρτήσεις του τύπου «η Πρωτομαγιά είναι απεργία, δεν είναι αργία», ότι είναι μέρα τιμής για την εργατική τάξη και τους αγώνες της.
Οι δεξιοί και οι ρομαντικοί, θα δώσουν έμφαση στην Άνοιξη, θα ποστάρουν ανθισμένους κήπους με λουλούδια, θα περιγράψουν εξόδους στους αγρούς, για να πιάσουμε και φέτος το Μάη.
Οι αγώνες της ζωής, αλλά και η γιορτή των λουλουδιών, έτσι όπως ανακατεύονται στο δικό μου μυαλό, ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη εποχή, παίρνουν έναν συνδιαστικό χαρακτήρα.
Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι τα λουλούδια της κοινωνίας στην ζωή των ανθρώπων είναι τα παιδιά μας.
Τα παιδιά είναι αυτά που βρίσκονται στην Άνοιξη της ζωής, γι αυτά πρέπει να υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες ν΄ανθίσουν.
Έχουμε κάνει ότι περνάει από το χέρι μας, να καταστρέψουμε τον λουλουδότοπο της κοινωνίας μας. Αφήσαμε τα ζιζάνια να σηκωθούν ένα μπόι πάνω από τα λουλούδια κι αντί να ασχοληθούμε με την καλλιέργεια, ανακαλύψαμε τα φυτοφάρμακα να σκοτώσουμε άκοπα τα παράσιτα και δηλητηριάσαμε την γη που τα τρέφει.
Να αφήσουμε τα παιδιά μας να εκφράσουν την δική τους την Άνοιξη, με τον τρόπο που θέλουν. Οι οικονομικές κρίσεις έρχονται και παρέρχονται, οι υπόλοιπες κρίσεις, έρχονται και μένουν. Δεν είναι εξαρτήματα μηχανής, αλλά μπουμπούκια που αναζητούν τον ήλιο ν΄ανοίξουν.
Η δύναμη της νέας ζωής, βρίσκει διέξοδο να ανθίσει, ακόμη κι εκεί που κανένας δεν το περιμένει.
Ακόμη και στα μάτια του απορημμένου ποιητή που κοιτάζοντας από το παράθυρου του κελιού της φυλακής του, που έγραψε.
Κυκλαδινό κυκλάμινο
στου βράχου τη σχισμάδα
που βρίσκεις χρώματα κι ανθείς
που μίσχο και σαλεύεις.
Εμείς κοντεύουμε να ανατινάξουμε και τον βράχο. Πως θα διεκδικήσει αύριο τα εργατικά του δικαιώματα, κάποιος που δεν έχει εργασία???? Πως θα αντιμετωπίσει την ζωή κάποιος που δεν έχει παιδεία???
Και τι είναι παιδεία?? Να!! Να μπορείς ας πούμε να κατανοήσεις στην πράξη, ότι παιδιά μας είναι τα παιδιά όλου του κόσμου. Ότι δεν χρειάζεται να κόβεις τα μπουμπούκια των άλλων λουλουδιών, για να φαίνεται όμορφο το δικό σου, Ότι το δικό σου λουλούδι είναι πλασμένο ν΄ανθίζει στην γη και δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο στο βάζο του γραφείου του αφεντικού του.
Καλή Πρωτομαγιά σε αριστερούς και δεξιούς, σε ρομαντικούς και ρεαλιστές, σε όλα τα λουλούδια της κοινωνίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s