Ποιοι σκοτώνουν την Δημοκρατία.

Το άρθρο έγραψε και ανάρτησε σήμερα στο face book ο φίλος και μαθητής μου από το Γυμνάσιο Αυλωναρίου Ευβοίας, Σταμάτης Μούντριχας, οπτικός. Ο Σταμάτης διαθέτει οξύ πολιτικό αισθητήριο και με τα άρθρα του εκφράζει καίρια αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Προσθέτω ακόμη ότι στο κείμενό του δεν έχω κάνει ουδεμία παρέμβαση. 

«Για άλλη μια φορά, σύσσωμο το πολιτικό σύστημα στην Ευρώπη συστρατεύεται και προσεύχεται με την ψυχή στο στόμα, να αποφύγει την εκλογή της ακροδεξιάς Λεπέν στην Γαλλία. Πριν είχαμε την Ολλανδία, πιο πριν την Αυστρία και πάει λέγοντας.
Στα υπόλοιπα κράτη, όπως και στην χώρα μας, συνεχώς κερδίζουν έδαφος τα ακροδεξιά, φασιστικά κόμματα, τα οποία αποτελούν πλέον μια μόνιμη απειλή για την Δημοκρατία.
Οι νοσταλγοί της αναβίωσης του Ναζισμού και του Φασισμού στην Ευρώπη, εμφανίζονται με το αποκρουστικό τους πρόσωπο ισότιμα και ανταγωνιστικά στην πολιτική σκηνή, συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, απολαμβάνουν τα δικαιώματα της Δημοκρατίας, χωρίς να δίνουν δεκάρα τσακιστή για τις υποχρεώσεις τους προς αυτήν και χρησιμοποιούν τα μέσα της για να σπείρουν στην κοινωνία το μίσος, την βία, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τον Εθνικισμό και κάθε ταπεινό ένστικτο της ζωώδους έκφρασης της ανθρωπότητας.
Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να αποτραπεί η επικράτηση των δυνάμεων που στην πρόσφατη ιστορία αιματοκύλισαν τον κόσμο, αλλά ο Δημοκρατικός κόσμος πρέπει να αναλογιστεί την αιτία που γεννά αυτές τις ιδέες, τις συντηρεί , τις δυναμώνει και τώρα τελευταία, δίνει και αέρα στα πανιά τους.
Είναι εύκολο, ακόμη και για άτομα με χαμηλή πολιτική παιδεία, να καταλάβουν ότι η γενεσιουργός αιτία, δεν είναι άλλη από την ασκούμενη πολιτική των υποτιθέμενων Δημοκρατικών δυνάμεων που εκφράζονται μέσα από τα χριστιανοδημοκρατικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, η ολοκληρωτική επικράτηση του σκληρού καπιταλισμού και η κρίση του συστήματος εξ αιτίας του άκρατου ανταγωνισμού ανάμεσα στις ελίτ του, καθώς και η κατ΄επανάληψη επιβεβαίωσης της αντίληψης, ότι κάθε ελπίδα αλλαγής προς όφελος του κόσμου αποτελεί ψευδαίσθηση, οδηγεί λαϊκά στρώματα στους κόλπους της ακροδεξιάς, ως συμπεριφορά αντεκδίκησης, στα πολιτικά κόμματα που τον πρόδωσαν και εξακολουθούν να τον προδίνουν.
Οι πολιτικές λιτότητας, τα μνημόνια, η φτωχοποίηση της κοινωνίας, ο περιορισμός των κεκτημένων δικαιωμάτων, η απαξίωση του πολιτισμού και των ανθρώπινων αξιών, η στρατευμένη προς όφελος του συστήματος εκπαίδευση, η έλλειψη παιδείας, αποτελούν λόγους για την διόρθωση των αριθμών σε βάρος της ζωής των ανθρώπων και παράλληλα βούτυρο στο ψωμί των φασιστοειδών.
Βαρέθηκε ο κόσμος να πανηγυρίζει εκλογικές νίκες, δημοκρατικών υποτίθεται ηγετών και κομμάτων, που τον οδήγησαν σε ταπεινωτικές και οδυνηρές ήττες στην περίοδο διακυβέρνησης τους.
Χωρίς τσίπα και ίχνος ντροπής, καταγγέλουν το κομματικό κράτος αυτοί που το δημιούργησαν, την διαφθορά οι διεφθαρμένοι, την διαπλοκή οι διαπλεκόμενοι, τα μνημόνια αυτοί που τα υπέγραψαν, την έξοδο από την κρίση αυτοί που μας οδήγησαν βίαια σ΄αυτήν.
Ο Μακρόν θα κερδίσει την Λεπέν στις Γαλλικές εκλογές, αλλά το 22% που απέσπασε το κόμμα της, από τον Γαλλικό δημοκρατικό λαό, αποτελεί πραγματικότητα και κατά την γνώμη μου, τεράστια νίκη της ακροδεξιάς και εφαλτήριο για νέες διεκδικήσεις, καθώς και παράδειγμα για επίδοξους ηγέτες του Φασισμού.
Όλα αυτά συμβαίνουν και θα εξακολουθούν να συμβαίνουν όσο οι ηγεσίες των δημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι η πολιτική λιτότητας και τα μνημόνια έχουν ηττηθεί κατά κράτος στην κοινωνία κι αυτοί κάνουν πως πανηγυρίζουν για την νίκη τους. Κι εκεί που χάνει η κοινωνία, κερδίζει ο Φασισμός».

Advertisements

One response to this post.

  1. Ευχαριστώ πολύ Χρύσα. Mπαίνω και διαβάζω συχνά.

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s