«Θλιβερή εικόνα»

Το σύντομο κείμενο που ακολουθεί ειπώθηκε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Κωνσταντοπούλου και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 19-20 Ιανουαρίου 2013, σελ. 3. Το βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρον και το αναδημοσιεύουμε, για να το θυμόμαστε. Δεν αλλάξαμε ούτε ένα κόμμα, ούτε βέβαια τον τίτλο του.
Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που το προηγούμενο διάστημα αναδείχτηκε σε πρωταγωνίστρια στις αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ δήλωσε μεταξύ άλλων στην «Εφ. Συν.»: «Είναι θλιβερή η εικόνα της ομηρίας των δημοκρατικών διαδικασιών σε πρόσωπα που, με την αυταρέσκεια του ¨χιουμορίστα¨. έχουν μεταβληθεί σε κλόουν και μπαμπούλες της πολιτικής ζωής, που χαριτολογούν μιλώντας για πραξικοπήματα και φοβερίζουν δηλώνοντας ότι κατέχουν απόρρητα έγγραφα του κράτους, προς τέρψιν της διαφθοράς και της διαπλοκής, που επιμένει να κανοναρχεί και να ποδηγετεί το πολιτικό σύστημα και πανηγυρίζει, όταν οι μαριονέτες του μνημονιακού κατεστημένου παίζουν σωστά τον ρόλο τους. Στα μάτια της κοινωνίας οι πρωταγωνιστές της χθεσινής φάρσας είναι καταγέλαστοι» .
Εμείς συμφωνούμε με τα λόγια της βουλευτού. Απλά φρονούμε ότι κάποιοι χαρακτηρισμοί, που αφορούν στα πρόσωπα της εσωτερικής τρόικας είναι πολύ επιεικείς, όπως «καταγέλαστοι» ή αυτάρεσκοι, μπαμπούλες, χιουμορίστες. Όλα αυτά βέβαια αποδεικνύουν ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν λογαριάζουν τον κόσμο που τους ψήφιζε και τους ψήφισε και τους ξαναψήφισε. Ερώτημα: Μήπως τελικά γι αυτό δεν τον λογαριάζουν; Μήπως γιατί ευελπιστούν πως ό,τι και να κάνουν ο κόσμος δέσμιος ενός αόριστου φόβου θα τους ξαναψηφίσει;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s