Δεν διάβασες, δεν ρώταγες;

Τι ομολόγησαν κάποιοι οι υπουργοί μας για λογαριασμό όλων;  Ότι δεν είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν το μνημόνιο, αλλά το υπέγραψαν.   Το πιστεύω ακράδαντα πως υπέγραψαν την καταδίκη της Ελλάδας σε θάνατο χωρίς να γνωρίζουν τι έκαναν, χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής.  Κανείς  από τους μνηστήρες της εξουσίας δεν γνώριζε τι έκανε, αλλά και ούτε μπήκε στον κόπο να μάθει, να ρωτήσει και να μάθει. Άλλωστε, οι Εξωέλληνες,  οι οποίοι πολύ ψύχραιμα και με βαθύ υπολογισμό αποφάσισαν το τέλος της Ελλάδας γνώριζαν πολύ καλά ότι οι βουλευτές, που θα υπέγραφαν το μνημόνιο, δεν ήταν δυνατόν να το έχουν όχι μόνο μελετήσει, αλλά ούτε απλώς διαβάσει. Γνώριζαν πολύ καλά το ποιόν τους. Γιατί οι μετά τον Ιωάννη Καποδίστρια πολιτικοί μας, χρόνια τώρα, με την όλη τους διαδρομή, διαδρομή υποτέλειας και δωσιλογισμού, έχουν περάσει τις εξετάσεις   της ασυνειδησίας και της ασχετοσύνης, τα διαγωνίσματα του βολέματος και της θήρας της ψήφου από τους πάτρωνές τους με άριστα. Έτσι, ελαφρά τη καρδία, υπέγραψαν την καταδίκη ενός λαού και μιας πατρίδας. Πιστοί θιασώτες της φιλοσοφίας του Λουδοβίκου ΙΕ΄. ¨¨Μετά από μένα το χάος»».

Απέδειξαν τελικά ότι δεν είναι ούτε πατριώτες, ούτε φιλέλληνες. Επιβεβαίωσαν πως είναι απάτριδες, παρτάκηδες, ανέντιμοι και ψεύτες. Διασπάθισαν χωρίς οίκτο το δημόσιο χρήμα .  Είναι  ηθικοί αυτουργοί σε εγκλήματα καθοσιώσεως, διότι αυτοί  με τις πολιτικές τους οδήγησαν στην αυτοκτονία Έλληνες συμπατριώτες και συνεργάστηκαν για την εκτέλεση  της Ελλάδας. Διότι αυτοί σκέφτηκαν και αφού μετέτρεψαν μισθούς και συντάξεις σε χαρτζιλίκι, επιβάρυναν τους Έλληνες με φριχτά χαράτσια, τα οποία ανερυθρίαστα παρουσίασαν ως λύσεις ανάγκης.

Για όλην αυτή τη φοροκαταιγίδα  καταγγέλλονται όχι μόνο ως διεφθαρμένοι και άπονοι, αλλά και ως διεστραμμένοι, διότι αυτοί μόνοι σκέφτηκαν να βάλουν σε ό,τι η κοινή λογική θεωρεί κοινωνικό αγαθό, να βάλουν χαράτσια. Σε αντίθεση με το γεγονός πως οι ίδιοι δεν μείωσαν καθόλου τις οικονομικές απολαβές τους, τα οφέλη εκ του αξιώματος, το οποίο αφειδώς διεκδικούσαν από τον Ελληνικό λαό και καταστρατηγούσαν χωρίς περιορισμούς. Όσο για τα κόμματα, διόλου δεν παρέλειψαν να πάρουν τις αυξημένες μάλιστα επιχορηγήσεις, παρά την κρίση και τη δυστυχία των ανθρώπων, κι ακόμη να ζητήσουν και καθυστερούμενους παχυλούς μισθούς για το… πολύ σοβαρό πολιτικό έργο, που έχουν προσφέρει στη χώρα και τους Έλληνες.

Ακόμη δεν μπορώ να το χωνέψω. Υπέγραψαν το μνημόνιο, χωρίς να το διαβάσουν! Μα είναι δυνατόν να κυβερνούν μια χώρα και να μη γνωρίζουν τι γίνεται στον κόσμο;  Να μην γνωρίζουν τα πολιτικά τερτίπια, ιδιαίτερα στις ημέρες μας, που το πολιτικό παιχνίδι έχει χοντρύνει λόγω παγκοσμιοποίησης;

Ας ξαναθυμηθούμε, για επιστέγασμα και παρηγοριά, το ρεφρέν από ένα τραγούδι τους Μάρκου Βαμβακάρη, που γράφτηκε στις αρχές του αιώνα, αλλά είναι πάντα επίκαιρο, διότι αναφέρεται στους πολιτικούς μας ως του «»κλεφτοφωνιά το σόι»».

«»Με τα ρούχα τους τα σκούρα,  σβέρκοι και κοιλιές αράδα.

Αχ να αρπάξω μια μαγκούρα, να τους δέρνω μια βδομάδα»».

Είναι η πιο ωραία εικόνα που έχει δοθεί για βουλευτές: Σκούρα ρούχα, δείγμα σοβαροφάνειας. Σβέρκοι και κοιλιές στη σειρά, δείγμα φαταουλισμού. Αυτά μόνο. Ούτε πρόσωπα ούτε μυαλό ούτε σκέψεις ούτε δράση. Κατά συνέπεια: Ούτε όραμα ούτε συναίσθημα ούτε υπευθυνότητα ούτε ευσυνειδησία ούτε αγάπη για τον άνθρωπο ούτε πόνος για τον συνάνθρωπο. Συνεπώς ούτε και αγώνας για το καλύτερο, που είναι το ζητούμενο από μια πολιτική εξουσία και μάλιστα αιρετή από το λαό.

Όπως λοιπόν αποδεικνύεται σαφέστατα, όχι μόνο το μνημόνιο δεν είχαν μελετήσει, αλλά ούτε τον κοινωνικό προορισμό τους δεν γνώριζαν

One response to this post.

  1. Posted by olga papadopoulou on Φεβρουαρίου 3, 2012 at 9:40 μμ

    Γραφε, γραφε, γραφε, ρουφαω αυτα που γραφεις οπως και αλλοι αναγνωστες σου.

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s