Οι Γερμανοί ξανάρθανε

Και μάλιστα ο Χίτλερ δεν είναι απαραίτητα γένους αρσενικού.

Τα γερμανικά κρατίδια με πρωτοβουλία της Πρωσίας ενώθηκαν σε ένα κράτος το 1870. Η ισχυρή τότε Γαλλία δεν αναγνώρισε το νεοσύστατο Γερμανικό κράτος, διότι σε καμία περ’ιπτωση δεν ήθελε στα σύνορά της μια δύναμη να την απειλεί. Η αρνητική στάση της Γαλλίας απέναντι στη Γερμανία έγινε αφορμή Γαλλογερμανικού πολέμου το 1871 και τελείωσε με νίκη της Γερμανίας. Για μισό αιώνα περίπου η Γαλλία έζησε με το όνειρο να πάρει εκδίκηση, για την ήττα του 1871. Η ευκαιρία της δόθηκε κατά τονΑ΄ παγκόσμιο πόλεμο. Μαζί με τους Άγλους και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις νίκησαν τη Γερμανία.

Η Ελλάδα με το Βενιζέλο στον πόλεμο αυτό τάχθηκε στο πλευρό των Άγγλων, γιατί δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Η δυναστεία των Γλύξμπουργκ, που βασίλευε τότε στην Ελλάδα, ήταν με τους Γερμανούς και ζητούσε και από το Βενιζέλο να κάνει το ίδιο. Ο Βενιζέλος αρνήθηκε, δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Η Ελλάδα ήταν από τη σύστασή της δεμένη στο άρμα της Αγγλίας. Η άρνηση του Βενιζέλου οδήγησε σε εθνικό διχασμό. Ο Βενιζέλος μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και δημιούργησε ένα δεύτερο ελληνικό κράτος με τις ευλογίες των αγγλογάλλων. Μάλιστα αγγλογαλλικά στρατεύματα κατέλαβαν τότε τον Πειραιά, για να υποχρεώσουν τον Κωνσταντίνο να κάτσει φρόνιμος. Συνέπεια πρώτη. Στην Ελλάδα εμφανίστηκε πανούκλα, χολέρα και άλλες αφροδισιακές αρώστιες,  όχι μεταφορικά τώρα, αλλά κυριολεκτικά.  Άμαχος πληθυσμός, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι αφανίστηκαν.

Ο Βενιζέλος επανήλθε νικητής στην Αθήνα. Το κράτος ενώθηκε πάλι, στάλθηκαν τα ελληνικά νιάτα στο πλευρό των αγγλογάλλων και πολέμησαν στο βαλκανικό λεγόμενο μέτωπο.  Η Γερμανία ηττήθηκε, η Γαλλία έλαβε την εκδίκησή της, η Αγγλία ισχυροποίησε τη θέση της στην Ευρώπη και η Ελλάδα υποχρεώθηκε να συνεχίσει τον πόλεμο, για να διεκδικήσει από την Τουρκία όσα με τη συνθήκη των Σεβρών συμφωνήθηκαν, αλλά δεν της επιδικάστηκαν. Τις τρομακτικές για τηνπατρίδα συνέπειες τις γνωρίζουμε. Μετά από χιλιάδες χρόνια οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν προγονικές εστίες στην Ασία, στις οποίες κατοικούσαν χιλιάδες χρόνια πριν εμφανιστούν οι Τούρκοι στην Ασία και τα γερμανικά φύλα στην Ευρώπη. Η γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους με τις ευλογίες και την έμπρακτη βοήθεια Άγγλων, Γάλλων, Ιταλών και Γερμανών ήταν τρομερή και ανυπολόγιστη. Αλλά κανείς δεν κάνει λόγο γι αυτήν. Ούτε εμείς οι Έλληνες. Κυρίως εμείς οι Έλληνες. Τι μοιρολατεία κι αυτή! Αποτέλεσμα πρώτο: Ο πληθυσμός των Ελλήνων αποδεκατίστηκε. Αποτέλεσμα δεύτερο: Όλο το εμπόριο της ανατολής, που ήταν στα χέρια των Ελλήνων,πέρασε στα χέρια των ευρωπαίων μέσα από τους Τούρκους. Η βιομηχανική επανάστηση θριάμβευσε. Εμείς ξεχάσαμε.

1940 Β΄ παγκόσμιος πόλεμος. Η Ελλάδα πάλι στο πλευρό της Αγγλίας. Έγινε παράδοση πλέον, όπου η Αγγλία ουραγός και η Ελλάδα. Η Αντάντ γι άλλη μια φορά νίκησε τους Γερμανούς. Οι Έλληνες διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον πόλεμο αυτόν. Η ελληνική Εθνική Αντίσταση θαυματούργησε εναντίον Ιταλών, Γερμανών και Βουλγάρων φασιστών, που λυμαίνονταν το έδαφός της και το λαό της. Αποτελέσματα μετά τη λαμπρή νίκη: Εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα. Όταν τα άλλα κράτη, νικητές και ηττημένοι,  μάζευαν τα κομμάτια τους  για να ορθοποδήσουν, η Ελλάδα έμπαινε στη δίνη ενός αδελφοκτόνου πολέμου, με συνέπειες χειρότερες από αυτές της μικρασιατικής καταστροφής. Όλοι οι πόλεμοι είναι φοβεροί και τρομεροί. Οι εμφύλιοι είναι συμφορά. Και δυστυχώς για μας τους Έλληνες αυτό αποτελεί την «Αχίλλειο πτέρνα» μας. Όλοι οι άλλοι λαοί αυτό μας το μειονέκτημα το γνωρίζουν πολύ καλά. Απορρέει από το «φιλόπρωτον».

Για παράδειγμα, ρωτήσαν έναν Εβραίο «Τι φοβάστε εσείς οι Εβραίοι;», «Φοβόμαστε έναν Έλληνα». «Τι δεν φοβάστε εσείς οι Εβραίοι;», «Δύο Έλληνες».

Μετά από συνενόηση λοιπόν των εταίρων μας στην Ευρώπη Άγγλοι και Γερμανοί πρωτοστάτησαν και μας έσπρωξαν στον εμφύλιο, γιατί ήταν εύκολο να πέσουμε μέσα. Το 20% του ελληνικού πληθυσμού πλήρωσε με το αίμα του και αυτή τη συμφορά.

Οι συνέπειες τρομερές και φοβερές. Όχι μόνο οικονομικές, αλλά κυρίως ηθικές, ψυχικές και πνευματικές. Τις πληρώνουμε μέχρι σήμερα. Ένας εμφύλιος στην Ελλάδα ήταν απαραίτητος για την άλλη Ευρώπη. Η γενοκτονία των Ελλήνων της Ασίας, Μικρής και Μεγάλης,  δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Σύντομα οι Έλληνες έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν μπροστά και να διεκδικήσουν τη μοίρα τους. Η συμμετοχή τους μάλιστα στον πόλεμο του 40-44 ενίσχυσε πολύ το φρόνημά τους και εδραίωσε την πεοίθησή τους ότι μπορούν να κάνουν πολλά και σπουδαία πράγματα. Πότε  οι Έλληνες δεν θα μπορούσαν να σηκώσουν κεφάλι και  Θα  ήταν για πολλά χρόνια εύκολη λεία για τους εταίρους μας και το φιλέτο της γης τους θα μπορούσαν αυτοί να το εκμεταλλεύονται άνετα; Μόνο μετά από έναν αδελφοκτόνο πόλεμο. Το σχέδιό τους πέτυχε. Στη δίνη του εμφυλίου όλοι οι μαυραγορίτες, οι δοσίλογοι, οι προδότες της Κατοχής επέπλευσαν. Εδώ δεν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι. Υπήρξε κατεστραμμένη μια ένδοξη πατρίδα.  Διαλυμένος ένας σπουδαίος λαός, τον οποίο μάθαμε να βρίζουμε και να υποτιμούμε με μεγάλη ευκολία, δηλαδή τον εαυτό μας, χωρίς να προσπαθήσουμε ποτέ να ερευνήσουμε σε βάθος, τι συμβαίνει τέλος πάντων με μας και γιατί.

Η μία προδοτική κυβέρνηση διαδέχτηκε την άλλη. Με μεγάλη ευκολία μπήκαμε στο ΔΝΤ. Οι Γερμανοί και οι εταίροι τους,  ξανάρθανε, πατάνε στις ανάγκες μας και κοντεύουν να μας τρελλάνουν. Οποία ταπείνωση και ύβρις!  Το ζητούμενο, για να μη ξεχνιόμαστε, είναι να μας υποχρεώσουν πάλι να σκύψουμε το κεφάλι, να το βάλουμε πάλι μέσα στα σκατά, γιατί τέλος πάντων πολλά δείξαμε. Πρωτιές στο μπάσκετ, άψογοι Ολυμπιακοί Αγώνες, κλπ. Και μάλιστα τούτη τη φορά να καταστεί δυνατόν, αυτό να γίνει για πάντα, δηλαδή να έχουμε μονίμως σκυμμένο το κεφάλι.

Δεν χρειάζεται η Ευρώπη τους Έλληνες. Είναι πολύ ελεύθεροι ακόμη  και στη φτώχεια τους, είναι πολύ υπερήφανοι ακόμη και όταν αυτοβρίζονται, είναι πολύ ανεξάρτητοι ακόμη και κάτω από τον Αγγλικό ζυγό, είναι πολύ εργατικοί ακόμη και όταν πίνουν φραπέ, είναι πολύ έξυπνοι ακόμη και όταν βλέπουν τα όσα αφειδώς σερβίρει η ιδιωτική τηλεόραση, είναι πολύ δυνατοί ακόμη κι όταν πονάνε.

Τόσα έχουν συμβεί εναντίον μας, τόσα έχουμε πάθει, κι ακόμη υπάρχουμε. Και όσο υπάρχουμε θα είμαστε μεγάλο αγκάθι στο σχέδιο της παγκοσμιοποίησης. Και αφού τέλος πάντων επιμένουμε να ζούμε και να σκέφτόμαστε, ας γίνουμε τουλάχιστον δούλοι. Για τους άλλους ευρωπαίους ο καλύτερος Έλληνας είναι ο δούλος Έλληνας.

Νέοι μοι, διαδώστε το. Μη σκύψετε το κεφάλι, μη συμβιβασθείτε, μη φοβηθείτε. Αναλάβετε γι άλλη μια φορά αγώνα ιερό, όχι μόνο της επιβίωσης, αγώνα υπέρτατο, και δώστε μαθήματα στον κόσμο λεβεντιάς και λευτεριάς. Τούτος ο πόλεμος, που εξακοντίσανε οι Γερμανοί, είναι οικονομικός πόλεμος και είναι ύπουλος και πολύ επικίνδυνος. Ό,τι δεν πέτυχαν το 40 με τη φωτιά και το ατσάλι, θα το επιτύχουν τώρα με την τρομοκρατία του χρήματος.  Ας τους δείξουμε λοιπόν έμπρακτα δύο πράγματα, την ολιγάρκεια και την εργατικότητα. Και τα δύο αυτά ο Γερμανικός λαός τα γνωρίζει καλά. Και τα εφαρμόζει. Καιρός να τα εφαρμόσουμε στη ζωή μας και εμείς. Το άθλημα άλλωστε το γνωρίζουμε καλά. Αλλά θα το πετύχουμε καλύτερα, αν κλείσουμε τα αυτιά μας στις διαφημίσεις, που μας καλλιεργούν ψεύτικες ανάγκες,  και δεν αγοράζουμε τα προϊόντα τους.

Να φτιάξουμε και να αγοράζουμε τα δικά μας. Καιρός είναι!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s