Σκώρ

Σκώρ γεν. σκατός. Ρίζα ελληνική. Η λέξη συναντάται στον Όμηρο. Είναι γένους ουδετέρου και κλίνεται ως εξής:
ενικός
Ον. σκώρ
Γεν. σκατός
Δοτ. σκατί
Αιτ. σκώρ
Κλητ σκώρ

πληθυντικός
Ον. σκατά
Γεν σκατῶν
Δοτ. σκασί (σκασίλα μου!)
Αιτ. σκατά
Κλτ. σκατά

Όπως είπαμε η λέξη είναι πανάρχαια και ελληνική. Ο κύριος Στρος φαίνεται πως το γνωρίζει καλά. Γι αυτό με τον αέρα και το θράσος που τον διακρίνει απεφάνθη σε διεθνές επίπεδο: «Η Ελλάδα είναι στα σκατά».
Αν την Ελλάδα κυβερνούσαν πραγματικοί πατριώτες, δεν θα μας άρμοζε αυτή η διαπίστωση σήμερα. Ούτε ο κάθε Στρος θα τολμούσε τέτοιες ύβρεις. Τώρα όμως ανοίγει ένας δρόμος, όπου ο κάθε ένας μπορεί να βρίζει έναν ολόκληρο λαό και να απαξιώνει μια πατρίδα με πανάρχαια ιστορία, γιατί οι σύγχρονοι κάτοικοί της δεν στάθηκαν ικανοί, όχι μόνο να δημιουργήσουν ανάλογα με το παρελθόν της, αλλά ούτε να αξιοποιήσουν τον δημιουργικό πλούτο, όσος απέμεινε από τις επελάσεις των πολυποίκιλων βαρβάρων της άγνοιας, του σκοταδισμού και του μίσους εναντίον των Εθνικών και του έργου τους. Και ήταν αρκετός και ικανοποιητικός αυτός που απέμεινε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλον τον κόσμο.
Επειδή βρέθηκα για πολλά χρόνια με τους νέους μας, μπορώ να σας βεβαιώσω πως ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας είμαστε κατώτεροι από τους λαούς, που σήμερα αξιοποιούν επιτυχώς τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και ανεβαίνουν. Γιατί όμως δεν επιχειρήσαμε μια προσπάθεια τέτοια, που να μας κάνει να αισθανόμαστε τουλάχιστον την ικανοποίηση ότι τολμήσαμε; τί έφταιξε και αφήσαμε τη ζωή μας στους άλλους; Και τελικά σε ποιους;
Δεν θέλω να μοιράσω συγχωροχάρτια σε κανέναν. Ούτε σε μας ως λαό ούτε σ’ αυτούς που ψηφίζαμε. Διαπιστώνω όμως με βαθιά πίκρα ότι ακούγονται διεθνώς ύβρεις εναντίον μας και οι αντιδράσεις μας είναι χλιαρές έως ανύπαρκτες. Έτσι όπως πάμε, σύντομα θα αρχίσουμε να τις διασκεδάζουμε κι όλας. Μια φορά βρεμένος, πάντα βρεμένος. Μήπως να αρχίσουμε και τα στοιχήματα; O tempora, o mores!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s