Το μικρό χορταράκι

Ο Χαλίλ Γκιμπράν το έγραψε και μας το παρέδωσε. Θα μπορούσε όμως να το έχει γράψει ο καθένας, αν το είχε σκεφτεί. Σημασία πάντως έχει πως μιλάει κατευθείαν στην καρδιά μας. Και αυτό οφείλεται στον τρόπο, με τον οποίο ο Λιβανέζος σοφός εκθέτει τον κύκλο της ζωής, αλλά και τον κύκλο του εγωισμού μας. Κι αυτό δεν είναι ικανότητα όλων.

Ένα μικρό χορταράκι είπε σε ένα φθινοπωρινό φύλλο: «Κάνεις τόσο πολύ θόρυβο πέφτοντας! Σκορπάς όλα τα χειμωνιάτικα όνειρά μου».
Και το φύλλο με αγανάκτηση αποκρίθηκε: «Γεννήθηκες στα χαμηλά και χαμηλά θα μείνεις! Δύστροπο πράγμα, που δεν ξέρεις τι θα πει τραγούδι! Δε ζεις στα ύψη και γι αυτό δεν μπορείς να διακρίνεις τον ήχο του τραγουδίσματος».
Ύστερα το φθινοπωρινό φύλλο ακούμπησε στη γη και το πήρε ο ύπνος. Και σαν ήρθε η άνοιξη ξύπνησε και είδε πως είχε γίνει χορταράκι.
Και όταν ήρθε το φθινόπωρο και παραδόθηκε στο χιεμωνιάτικο ύπνο του και παντού τριγύρω έπεφταν φύλλα, μουρμούριζε στον εαυτό του: «Αχ, αυτά τα φθινιπωριάτικα φύλλα! Κάνουν τόσο πολύ θόρυβο! Σκορπίζουν όλα τα χειμωνιάτικα όνειρά μου».

Αχ, αυτός ο σοφός από το Λίβανο, πόσο καθαρά έβλεπε τον κόσμο γύρω του!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s