Ματαιότητα

Είναι αξιοθαύμαστο που ένα πράγμα τόσο προφανές, όσο η ματαιότητα του κόσμου, να είναι τόσο λίγο γνωστό, ώστε να ακούγεται παράξενο και εκπληκτικό το να αποκαλείται ανοησία η επιδίωξη των μεγαλείων.

Όποιος θα ήθελε να γνωρίσει στην εντέλεια τη ματαιοδοξία των ανθρώπων, αρκεί να παρατηρήσει τις αιτίες και τις συνέπειες του έρωτα. Είναι δηλαδή κάτι σαν τη μύτη της Κλεοπάτρας, που αν ήταν πιο μικρή, θα είχε αλλάξει η όψη του κόσμου.

Η αιτία του έρωτα, όπως και της ματαιοδοξίας, είναι ένα απροσδιόριστο κάτι και οι συνέπειές του, όπως και της ματαιοδοξίας, είναι τρομαχτικές. Αυτό το κάτι είναι τόσο ελάχιστο, που δύσκολα το αναγνωρίζουμε, συγκλονίζει τη γη, τους ηγεμόνες, τα στρατεύματα, τον κόσμο ολάκερο.

Αυτά λένε οι άλλοι. Εμείς το λέμε πιο απλά.

…και καράβι σέρνει.

One response to this post.

  1. Σχετικά με τον έρωτα, όσοι μετράν τα νούμερα λένε ότι η βιομηχανία του έρωτα παράγει περισσότερα χρήματα από την βιομηχανία των ναρκωτικών και των όπλων μαζί.

    Σχετικά με την βιομηχανία της ματαιοδοξίας (πολυτελή αυτοκίνητα, σπίτια, ρούχα κτλ) το χρήμα που παράγουν στον δυτικό κόσμο είναι τόσο συγκλονιστικό που θα πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε. Ειδικα αν αναλογιστούμε την φτώχεια και την ανέχεια του μη-δυτικού κόσμου…

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s